ЧЕСТИТ 25-И РОЖДЕН ДЕН THINKPAD!
15.11.2017
ЧЕСТИТ 25-И РОЖДЕН ДЕН THINKPAD!

Със 130 млн. продадени устройства, ThinkPad е икона за IT индустрията. Той помогна на учените и изследователите да достигнат до най-отдалечените кътчета на Земята, беше на десетки мисии в Комоса, благодарение на него много предприемачески начинания израснаха до големите бизнеси, които са днес. Ние се върнахме назад и събрахме вдъхновяващи истории за това как ThinkPad промени света.

 Какво го прави толкова специален?

“Концепцията на ThinkPad е въплъщение на синергичната връзка между изчистен дизайн и максимална функционалност. Той е съвършеният баланс между изискан стил, максимално потребителско изживяване и първокласна изработка”, казва Дейвид Хил, бивш криейтив директор в Lenovo. “25 години след първия модел - 700С, всеки ще познае, че най-новият X1 Carbon е ThinkPad.”

ThinkPad на 50 - какво ни очаква?

Технологиите се развиват с експоненциална скорост, но дизайнерите и разработчиците на ThinkPad продължават да следват основния фокус - да предоставят най-доброто, като запазят оригиналната концепция. От ThinkPad 701C с иконичната клавиатура тип “пеперуда” до многорежимния 2-в-1 X1 Yoga с клавиатура, която се прибира автоматично, когато устройството се ползва като таблет, непрестанното търсене на съвършенство е превърнало ThinkPad в №1 бизнес лаптоп за всички времена. През следващите 25 години ThinkPad ще продължи да се развива, да е носител на иновацията и да поставя в ръцете на потребителите технологиите на бъдещето. Аримаса Наито, бившият ръководител на лабораториите “Ямато”, известен като бащата на ThinkPad, е убеден, че бъдещето е в сигурни ръце.

“От първия модел - 700С - до най-новите машини от серията X1, ThinkPad доказа, че не само е движеща сила за трансформацията на бизнеса, но и осигурява безкомпромисна мобилност. Нашият екип от инженери вижда един бъдещ свят, в който ThinkPad се разширява в различни сегменти и предоставя на потребителите много нови възможности, тъй като технологиите вече са неизменна част от живота ни”, казва той.

“ThinkPad промени по революционен начин всичко, което правим. Бизнес, образование, здравеопазване, предоставяне на услуги, финанси. Това са само малка част от направленията, които са били трансформирани през последните 25 години”, казва Джанфранко Ланци, президент и главен оперативен директор на Lenovo. “Следващите 25 години са шанс за следващите поколения да открият възможностите на ThinkPad. Докато има проблеми за решаване, ще има и ThinkPad, който да се погрижи за това.”

“Сътрудничеството ни с Lenovo доведе до реална PC иновация и последователна промяна на бизнес средата”, казва Джим Джонсън, вицепрезидент в Intel. “От ThinkPad 700C през 1992 г. до най-новите супер леки и мобилни 2-в-1 ThinkPad машини от серията X1 - заедно ние продължаваме да преодоляваме ограниченията, за да осигурим на клиентите си производителност от висок клас, сигурност и ефективност, които са така важни за съвременния бизнес.”

“За Microsoft е чест да работи в тандем с ThinkPad. Заедно трансформирахме начина на използване и взаимодействие с преносимите компютри - от първите ноутбуци, които ползваха Windows 3.1 до най-новия ThinkPad X1 Yoga с Windows 10”, казва Питър Хан, вицепрезидент в Microsoft. “Нямаме търпение да продължим сътрудничеството с Lenovo към новите реалности като смесената реалност и изкуствения интелект, които ще дадат възможност на почитателите на ThinkPad да постигат дори повече.”

За Lenovo 

Lenovo е $43-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500. Lenovo e лидер в предоставянето на иновативни потребителски и бизнес технологии и центрове за данни. Портфолиото от висококачествени, сигурни продукти и услуги обхваща компютри (включително легендарните ThinkPad и YOGA марки), работни станции, сървъри, сториджи, компютърни мрежи, софтуер (включително решенията ThinkSystem и ThinkAgile) смарт телевизори и семейство от мобилни продукти като смартфони (включително марката Moto), таблети и приложения. За повече информация посетете www.lenovo.com/bg.

Фирмени новини
АДРЕС
1421 София,
бул. „Арсеналски“ 81-В

тел:
(+359 2) 988 9170, 988 9171,
(+359 2) 963 128, 963 1705,

Работно време:
9.00 - 18.00 ч. във всички официални работни дни в България